Vad är chatta?


Vad är chatta egentligen?

Att chatta, från engelskans chat, är ett utbyte av korta meddelanden vanligen via Internet men även via telefon i så kallade teledejting-tjänster.
Ordet Chat, eller chatta, betyder ungefär småprata. Många tycker det är kul och avkopplande att chatta, speciellt om det är anonymt. Undersökningar har visat att folk är mer öppna med anonyma samtalspartners än med sina nära och kära! Varför, antagligen för att det är kravlöst att prata med någon okänd och skönt att prata av sig. Själv så har jag avslöjat många fler hemligheter till främlingar som inte vet vem jag är, än till mina närmaste.
Det är skönt att vara anonym, inte sant?
När man chattar med någon via internet eller telefon så brukar man slippa det där jobbiga kallpratet och komma direkt till saken. Många är mer framfusiga via chatt och vågar visa vad de tycker eller tänker.
Det är även mer riskfritt att bli avvisad på chatt än i verkligheten, i verkligheten kanske man får världens sänkning av självförtroendet när man får dissen, medans på chatt så går man vidare till nästa person.
Chatt på internet eller telefon innebär stora valmöjligheter och det finns ingen gräns på vad du kan göra, i alla fall vad jag kommer på! Det gäller ju självklart att välja en bra “chatt-tjänst” dock. Välj en populär tjänst annars riskerar du att det inte finns någon att prata med.
Här kan du se en lista på bra gratis chattar och här kan du se en lista på andra roliga gratis-tjänster.