Tips på hur man chattar gratis online. Hur man påbörjar en konversation


Många förhållanden har gratis chatt att tacka för att det blev något. Man kan hitta kärleken via gratis chatt på nätet.

Om du inte vet vad du ska säga till någon så kan det vara svårt att börja överhuvudtaget. Om du ska chatta med någon så kolla om personen har en profil där det kan finnas lite information. Det gäller speciellt om ni chattar på dating-tjänster där man alltid har en profil. Det är nästan oförskämt att inte kolla upp innan vad som står i profilen. Om det finns en profil så referera till något som står där. Det visar på att man kan ta hänsyn till andra personer och att man kan lyssna, och det är uppskattade egenskaper. Du kan börja en konversation så här till exempel: ”Hej! Jag såg på din profil att du gillar friluftsliv. Jag tycker mycket om det själv, vad är det du gillar så mycket med det?”.

Kom ihåg att inte fråga för mycket för det kan vara jobbigt att chatta då. Ge personen tid att svara. Flera minuters väntetid är inte ovanligt på online gratis chattar. Det är det som är en av de bra sakerna med chatt, att man kan ta sin tid att svara.

Börja konversationen med att vara lättsam. Du vill börja lätt och vara lite lekfull, skapa lite spänning och få personen intresserad. Så oavsett om ni pratar med varandra via en gratis chat, teletjänst så tänk på att hålla det lätt, prata om vad din favoritmat är eller liknande.

Vad är målet?

Hur chatten ska gå till beror lite på målet. Och målet kan vara allt från att  ha en ”engångs-chatt”, chatta flera gånger eller kanske träffas i verkligheten.

Om du vill träffa personen i verkligheten är det en bra idé att inte vara för snabb. Om du inte har bjudit ut personen än på en dejt så säg inte att ”ni borde göra någonting tillsammans någon gång”. Berätta VAD det är ni borde göra, och kanske när. Det låter lite mer självsäkert.

Ett sista tips

Ett sista tips är att om du vill hitta någon på internet och senare träffa personen så ljug inte om dig själv och försök vara någon annan. Det är lätt på internet att göra så men det leder ju inte till något i slutändan. Om du oroar dig för att personen du pratar med inte är genuin så fråga om ni kan videochatta t.ex. eller om ni bara har chattat kanske ett telefonsamtal räcker. Ha alltid det i åtanke, att på internet är det lättare att vara en annan person och det har sina fördelar och nackdelar. En fördel är att det är mycket enklare att hitta någon nu förtiden om man t.ex. är blyg eller bor någonstans långt borta eller har ett upptaget liv.