Så här ”fångar du fisken”


Här kommer lite tips på hur du hanterar någon du verkligen tycker om och vill inleda någonting med.

Antar att du använder dig av facebook eller MSN eller någon social media där du har denna person som kontakt. Om denne person kommer online, skriv inte direkt. Ditt hjärta kanske slår snabbare så fort du tänker på han eller hon, men ta det cool. Gör det inte som att du suttit och väntat på att han eller hon loggar in. Detta gäller också om personen skriver till dig eller ringer, du behöver inte svara direkt.  Du behöver inte spela något spel men det skadar inte att ibland vänta lite extra. VIKTIGT! Vänta inte för länge eller gör inte så varenda gång, för då kanske han eller hon inte tror att du är intresserad längre.

När du öppnar upp för en konversation, försök inte för mycket. Gör det enkelt, typ som ”Hur mår du?” eller berätta om något intressant som hände idag. Skriv inte för långt. Men gör det inte för enkelt heller, ett vanligt ”Hej”, vad ska man svara på det? ”Hej”, tillbaks eller? Skriv något man kan svara på. ”Vad har du gjort idag?” kan också vara en bra öppning.

Var inte alltid den som säger hej först eller ringer. Det är viktigt att det blir en sorts balans i förhållandet. Viktigt är dock om personen är blyg så kanske inte han eller hon vågar öppna upp för en konversation förrns du har gjort det många gånger, så då får du ta de första stegen de många första gångerna, men se till att han eller hon är intresserad bara. Han eller hon kanske inte är intresserad alls, så om det har gått några gånger kanske du borde fråga någonting som kan avslöja vad denna blyga personen egentligen vill.

Var lite busig, var inte tråkig. Var inte för allvarlig. T.ex. om han eller hon har en gitarr kan du fråga någonting som ”Så hur mycket tid har du spenderat på din flickvän idag?”, (flickvännen=gitarren om du inte förstod). Eller kanske om ni håller på två olika fotbollslag så kan du reta han eller hon att laget kommer förlora idag osv. Ta det inte för långt dock, ibland så kan man bli arg eller irriterad!

Förstå hans eller hennes skämt, om hen skämtar med dig visa att du kan vara lika rolig, eller smart.  Sarkasm kan också vara roligt ibland, t.ex. om du satt i en lång bilkö kan du säga ”Ja miin dag har varit toppen satt i en lång härlig bilkö och njöt av solen som stek i mina ögon”.

 

sociala tips