Nybörjare på gratischattar? Tips här!


Om du inte visste det, så finns det hur många som helst som idag ingår i ett romantiskt förhållande på grund av gratis chattar. Internet har möjliggjort så mycket för oss människor, så pass mycket att det finns större chanser för vem som helst att hitta sin kärlek! Om du nyss har förstått detta, så kommer lite tips på hur du ska hitta någon att kanske gå på en första dejt med.

Om du inte vet vad du ska säga till någon så kan det vara svårt att börja överhuvudtaget. Men säg att du har hittat någon via en online-dating sida och personen har en profil, så se till att gå igenom profilen noga. Se om du tycker att personen verkar intressant och värd att börja prata med. Ett tips är att börja med att referera till något som står i hans eller hennes profil. Det får personen att känna att du är genuin och faktiskt tycker att någonting OM personen är intressant. Kanske står det att han eller hon gillar friluftsliv. Då kan du skriva något i stil med “Hej! Jag såg på din profil att du gillar friluftsliv. Jag tycker mycket om det själv, vad är det du gillar så mycket med det?”.

Du vill inte börja en konversation med någon med att fråga för mycket eller vara påfrestande på något vis. Det är inte riktigt dags än att börja lära känna personen eller prata om djupa saker. Du vill börja lätt och vara lite lekfull, skapa lite spänning och få personen intresserad. Så oavsett om ni pratar med varandra via en gratis chat, teletjänst så tänk på att hålla det lätt, prata om ditt favoritavsnitt av Buffy och vampyrerna eller liknande.

Målet är för de flesta att få till en date med personen. Så ha alltid i åtanke att allt som görs är för att komma närmare målet. Chatta, flörta och få personen att lé. Till slut kommer personen att vilja gå på date med dig

Har du fått någon på fall?

Säg nu att du har en dejt att se fram emot! Toppen! Vad händer nu? Kanske är du lite nervös, och har aldrig gjort något liknande förut. Då kan det vara bra att förbereda sig lite.

Men känn inte som att du måste överanstränga dig massor och försöka att bli en annan människa. Förvänta dig heller inte samma sak från henne. Ha några idéer i huvudet om vad ni kan prata om. Om du börjar med ett samtalsämne och det inte går så bra så testa en annan av dina idéer.

Om du inte har bjudit ut personen än på en dejt så säg inte att “ni borde göra någonting tillsammans någon gång”. Berätta VAD det är ni borde göra, och kanske när. Det låter lite mer självsäkert.

Ett sista tips

Ett sista tips är att om du vill hitta någon på internet och senare träffa personen så ljug inte om dig själv och försök vara någon annan. Det är lätt på internet att göra så men det leder ju inte till något i slutändan. Om du oroar dig för att personen du pratar med inte är genuin så fråga om ni kan videochatta t.ex. eller om ni bara har chattat kanske ett telefonsamtal räcker. Ha alltid det i åtanke, att på internet är det lättare att vara en annan person och det har sina fördelar och nackdelar. En fördel är att det är mycket enklare att hitta någon nu förtiden om man t.ex. är blyg eller bor någonstans långt borta eller har ett upptaget liv.