Nackdelar och fördelar med chatt på internet 7


Jag vill ta upp nackdelar och fördelar med chatt på internet, telefon och i verkligheten. Börjar med internet-chatt.

Detta gäller alltså chatt med folk man inte träffat förut, innebär oftast att man söker en ny vän eller kärlek.

Chatt på internet är väldigt roligt, skönt och gränslöst.

Roligt är det för det är alltid väldigt spännande att prata med nya människor. Din mest vågade sida kan ta sig fram utan att du har något att förlora, och frågorna blir oftast mer intressanta och absurda än vad de kan vara i framtiden. Såklart finns de som är tråkiga på chat också. Det som är skönt då är att du kan stänga ner chatten och du kan väldigt enkelt hitta någon ny att chatta med.

Du behöver inte anstränga dig för att se bra ut, behöver inte bry dig om du petar i näsan (haha), och du behöver inte bry dig om du gör rätt ansiktsuttryck eller har bra hållning t.ex. Kroppsrörelser som att man står med armarna i kors som ger ett intryck av att man är arg, behöver man inte heller bry sig om.

Vill du prata sex, fotboll, utge dig för att vara rik eller skitsnygg – möjligheterna är hur stora som helst och en chatt kan alltså se ut precis som helst. Det finns inga gränser, det är gränslöst.

Kom ihåg dock att allting som läggs upp på internet stannar på internet!

Det är svårt att vara anonym via internet, det finns de som luskar ur saker från dig utan att du vet om dig. Du behöver inte vara paranoid, men man ska alltid ha ett öppet öga.  Om du får flera personliga frågor om t.ex. kontaktuppgifter, personnummer, boende…familj, namn, allt sånt där KAN innebära att han eller hon försöker ta sig in på ditt bankkonto eller något ännu värre. Haha, ja det lät ju inte särskilt positivt men det enda jag vill säga är att du ska alltid vara försiktig och speciellt på internet. Det gäller även när du skriver upp dig på nya hemsidor eller klickar på länkar, det kan finnas virus som samlar information på din dator och massa annat. Ja internet kan vara farligt men kom ihåg att det oftast inte är det. I så fall skulle jag inte råda dig att ens gå utanför huset, det kan ju hända saker då också.

Ungefär samma nackdel, men, de finns många som ljuger på internet. Om du sitter och chattar med en tjej, du har sett bilder på henne och allting, du har sett saker och fått en bra bild av henne…hur vet du att det är sanning? Man kan enkelt hitta på en ny person på internet, ta andras bilder och ljuga om precis allting. Det finns alltså folk som sitter långt borta i ett annat land och i princip jobbar med att lura folk så att du ska ge dem pengar. Dessa kallas scammers. Var alltid uppmärksam!

En annan nackdel med internet chat är att de som innehåller minst med scammers är oftast de som kostar mest.

Men! internet-chatt är riktigt roligt, skönt och gränslöst:)


7 tankar om “Nackdelar och fördelar med chatt på internet

Kommentarer är stängda.