Hur du tar det första steget


Tjejer är komplicerade men de flesta tjejer vill att killen ska ta det första steget. Ibland är det oklart om hon gillar dig och hon kan till och med spela svårfångad och låtsas som att hon inte vill ha dig. Tjejer som spelar för mycket är liksom killar ibland något man inte vill ha och göra med. En bra tjej (eller kille) spelar inte för mycket spel med dig. Lite grann är okej, men inte för mycket. Om du letar efter något seriöst rekommenderar jag att gå efter en tjej som respekterar dig.

De flesta innan man har börjat dejting spelar lite grann. Det är för att ingen vill verka desperat. En lagom nivå av ”spel” är att inte svara på sms direkt, flörta med ögonen utan att gå fram och även prata med andra tjejer eller killar framför personen.

Innan man har börjat dejta eller chatta med varandra regelbundet så kan man ha olika positiva samt negativa känslor. Man kan känna sig förvirrad, osäker, hoppfull och massor annat. Det bästa du kan göra är att försöka låta det gå som det går. Ibland, om det går lång tid utan att det leder till något kan det hjälpa att vara ärlig och ifrågasätta om personen gillar dig. Ibland behöver man ta initiativ om det ska bli något.

Vänta inte för länge

Tjejer är oftast inte de so tar initiativ. Tjejer kan ofta vara tystlåtna när de är besvikna eller sura. Så som kille kan du försöka vara mer tydlig eller vågad. Du borde inte vänta för länge om du verkligen vill att något ska hända. Tjejer förväntar sig ofta att killar tar mer initiativ redan efter tredje gången man pratas vid. Om man väntar för länge kan tjejen bli uttråkad.

Det är naturligt för tjejer att vara mer attraherade till killar som är mer ”alpha” eller manliga. Det syns redan på första intrycket av vem som helst, det tolkas i hur personen pratar, beter sig och rör sig. Många tjejer som letar efter något seriöst letar efter någon som kan ge henne en bättre framtid. Därför är killar som är mer självsäkra och ser ut att ta hand om sig väl mer attraktiva.