Gaming och streaming är socialare än någonsin förut.


För dig som söker kontakt med människor och om du är öppen för något nytt så kan just gaming vara det bästa du börjat med i hela ditt liv.

På senare tid har gaming faktiskt blivit socialt. Det finns massor av olika typer av spel. Du kan börja med att besöka https://www.twitch.tv/ och titta på när andra spelar spel. Då kanske du får en idé om vad du skulle tycka om.

Spela brädspel

Gillar du brädspel? https://tabletopia.com/ är en hemsida där du kan spela brädspel (på datorn) och chatta. https://sv.boardgamearena.com/ är också en bra sida!

Hur börjar man med sociala spel?

Om du verkligen vill testa att göra det ordentligt så måste du ladda ner en så kallad plattform. Plattformen är gratis. Anledningen är att de flesta sociala spel idag (där du kan skaffa vänner) startas från plattformen som du måste ha installerad på din dator. Det är ungefär som att ladda ner Facebook, du kan ha vänner på plattformen och se vad de spelar. Du kan också bjuda in andra till att spela med dig.

Om du inte vet vad du vill spela än så är det ingen fara. Börja med att ladda ner plattformen och skapa ett konto. Sedan så kan du precis som i en online-butik, bläddra bland olika kategorier av spel. Vissa är gratis och vissa är inte gratis. Hur som helst, så är det miljoner andra som är inne på plattformen samtidigt och om du verkligen testar kommer du inse att du känner dig mindre ensam när du testar spel!

Här laddar du ner den bästa spelplattformen

https://store.steampowered.com/about/

Det finns också Blizzard https://www.blizzard.com/en-us/

Blizzard måste man ha om man vill spela World Of Warcraft, som du säkert har hört talas om. Det är i princip en alternativ värld med miljoner andra spelare där du skapar en karaktär med magiska förmågor och levlar upp.

Att spela spel behöver inte innebära att man är våldsam och ska döda människor i spel. Det finns strategispel där det handlar om att bygga samhällen och kanske tävla mot andra spelare. Hursomhelst kan du göra vänner för livet i spel!