Fördelar och nackdelar med chatt i verkligheten 2


Chatt i verkligheten, kan man verkligen göra? Begreppet chatta är egentligen en synonym till en diskussionsgrupp, men används mestadels i sammanhanget då man gör det över telefon eller på internet. Nu använder jag chatta som ett begrepp som kan användas i verkligheten också, alltså diskutera med någon i verkligheten.

Chatt i verkligheten är ju verkligen ärligt, öppet och svårt! Tycker jag i alla fall.

Att chatta i verkligheten innebär att du får se personen framför dig. Du kan läsa av personens personlighet mycket lätt genom inte bara deras ord som kommer från deras mun utan också deras utseende, ansiktsuttryck, kroppsrörelser, hållning, klädstil…allting. En blyg person avslöjas därför mycket lättare i verkligheten än i chatt på telefon eller internet.

Chatta i verkligheten är också det mest traditionella sättet att chatta på, det mest accepterade och vanliga i alla åldersgrupper.

Du behöver inte oroa dig för priser eller för att personen ska låtsas vara  någon den inte är i verkligheten, och det är ju en klar fördel. Men många använder inte chatt i verkligheten på samma sätt som chatt på internet. Chatt i verkligheten brukar oftast vara lite seriösare, ansträngt, och människor håller tillbaka med vad de vill säga egentligen. Diskussionerna blir lätt ”kallprat”, och nästan lite tråkiga. Obs! Detta är min åsikt. När en chatt inte blir lika öppen och du behöver inte visa hela dig själv så är det ju lättare att ta fram sitt inre roliga jag. De som är lite mer framåt och har stort gott självförtroende brukar dock inte ha några problem med det här.

chatt i verklighet


2 tankar om “Fördelar och nackdelar med chatt i verkligheten

Kommentarer är stängda.