Internet-kompisar blir vanligare


Internet-kompis är väl egentligen inte något begrepp som finns.  Men det är väldigt vanligt. Många skulle jag vilja säga är internet-kompisar mer än vad de är verkliga vänner. Detta förekommer mer och mer ju mer tekniken utvecklas och man behöver inte mötas i verkligheten för att ta hand om saker längre. Man använder chatt via telefon och text för att lösa saker!

Har du någonsin diskuterat med kompisar vad man har för facebook vänner? Många har ju vänner där de bara träffat en gång. Varför ha de på facebook undrar vissa människor. Men faktiskt så gör denna kontakt det möjligt att fortsätta kontakten. Utan facebook så kanske man aldrig mötts igen, men om man träffat en intressant människa ute på krogen och har varandra på facebook, då händer det ofta att man chattar vidare och kanske drar ut en kväll tillsammans. Eller så slutar det med att man bara kommenterar varandras facebook statusar och får likes av varandra på sina profilbilder!

Ofta pratar man med varandra på Skype eller någon annan prat-tjänst och gör det fortsättningsvis. De som spelar internet-spel är nog den vanligaste målgruppen som har internet-kompisar. Har pratat med en kille som spelar mycket spel. Han träffade en tysk kille när han var mindre via World of Warcraft, de har haft kontakt i kanske 10 år nu, och chattar med varandra (nästan) varje dag via Skype och spelar. Eftersom de har pratats vid mycket, är de bästa vänner och känner varandra bättre än någon annan trots distansen. Numera så brukar de besöka varandra under somrarna. Det är ju ganska häftigt att ha hittat en så bra kompis via chatt och spel!