Är det okej att ha tjejvänner?


Hur ska du introducera din flickvän till dina tjejvänner? Är det okej att ha tjejvänner? Går det att ha tjejvänner?

Jag tror det är väldigt olika från människa till människa om det går bra eller inte. Men jag tänker också varför inte? Om man som man haft en tjejvän sen många år, kanske till och med växt upp tillsammans. Finns det någon anledning och inte vara vänner då för man är olika kön? Känns ju hel konstigt. Jag tror att en tjej som du har ett förhållande med kommer direkt känna sig lite avundsjuk om du har en sån nära tjejvän. Och då är det viktigt att du får din tjej att känna sig mer bekväm med det. Sen så finns det olika typer av tjejer. Det finns tjejer som:

  1. kommer förbjuda dig att ha en tjejvän överhuvudtaget
  2. kommer kunna anpassa sig lite och förstå varför du vill ha dessa tjejvänner, trots att hon är avundsjuk
  3. kommer inte bry sig överhuvudtaget

Det finns säkert flera typer av tjejer. Men de här är de jag kan komma på just nu. Jag tänker att om din tjej är en typ nr.1 så får du tänka igenom om det verkligen är värt att vara ihop med en sådan. Speciellt om du har försökt att introducera din tjej till dina tjejvänner och gett din tjej flera chanser att känna sig bekväm. Och om du förstås vet innerst inne att det absolut inte finns ”någon” typ av intim relation med dina tjejvänner. Om du haft tjejvänner i hela ditt liv som betyder mycket för dig, ska du då slänga bort relationerna med dem bara för att din nuvarande flickvän förbjuder det? Det låter lite okänsligt av den tjejen och tycker nog att den tjejen kan göra en förändring i sitt beteende istället.

Har du försökt? BRA

Om du har tjejvänner och vill göra ett försök att introducera de till din flickvän så tycker jag att du har börjat helt rätt. Du vill precis som vilken person som helst visa henne ditt liv och inkludera henne i ditt liv. Kanske har du från början märkt att din flickvän inte gillar när du pratar om henne och vill kanske göra så att ni två kan bli vänner.

Tänk dig först vad tjejen tänker i sitt huvud. Är hon snygg? Hur ofta hänger ni tillsammans? Kittlar ni varandra och kramar varandra osv?  Skulle du hellre hänga med henne än med mig? Är saker som hon förmodligen funderar på. De flesta tjejer skulle nog inte känna sig så bekväma med att du går på bio med en annan tjej, eller har en hemmakväll med en annan tjej. Det kanske är bra att sätta en gräns någonstans. Att ha en ensam hemmakväll med en annan tjej är tveksamt okej. Om inte förstås din tjej verkar helt okej med det. En sak är otroligt viktigt om du skulle vilja hänga med din tjejkompis en dag, FRÅGA ALLTID din tjej om hon vill hänga med. Och PRIORITERA  alltid att umgås med din tjej snarare än dina tjejvänner.

Går det att få din tjej att känna sig bekväm med att du har dina tjejvänner?

Ja! Beroende på hur du behandlar din flickvän. Se om du kan ”checka av” dessa saker:

  • Du försöker att få din tjej att känna sig älskad, säker och aldrig ger hon en anledning att inte lita på dig.
  • Sätter du din tjej först framför allting, och väljer alltid din flickvän före någonting annat
  • Har du INGA problem att prata om någon annan kvinna för att du känner att du har absolut INGENTING att dölja?
  • Om du skriver med dina tjejvänner eller pratar med en tjejvän på telefon kan du göra det utan att känna dig obekväm?
  • Vet du att dina tjejvänner inte flörtar med dig?
  • Har du frågat din tjej om det är okej att ha tjejvänner?

 

 

Skulle du tycka det var okej om du såg din tjej mysa med en tjej på det här sättet? Har din tjej några vänner som är män? Det allra viktigaste är att ni inte döljer någonting för varandra och ser till att det är rättvist 🙂 Om din tjej förbjuder dig att ha tjejvänner så kan du förbjuda din tjej att ha killvänner.

Vad tycker du?