Anledningar till att du inte får svar på telefon, sms eller meddelanden


Får du inte svar av en tjej du är intresserad av eller av en kille så få inte panik förrns du verkligen har en anledning. Om du verkligen gillar personen så är det lätt att man kan överdriva sina egna känslor. Speciellt tjejer brukar tendera att tänka för mycket och överanalysera. Det värsta man kan göra är att agera på dessa överdrivna känslor och spamma personen eller ifrågasätta varför man inte får något svar. Ha lite tålamod innan du börjar oroa dig.

Olika regler för olika situationer

Har ni nyss börjat skriva med varandra, typ idag eller för några dagar sen?

Bara för att personen hade tid att skriva med dig då förvänta dig inte att han eller hon kan skriva med dig lika mycket idag. Det kan ta 1 dag eller 2 innan han eller hon skriver igen. Personen har ingen anledning att få dåligt samvete för att inte svara på direkten.  Jag hoppas också att du inte blev för attached från eran förstå konversation. Då rekommenderar jag att du nästa gång du skriver med någon tar det lite lugnare. Annars riskerar du att bli sårad. För att om du inte har fått svar efter era förstå konversation och det har gått i alla fall 3 dagar så är chanserna små att personen är så intresserad av dig.

Om ni har skrivit flitigt (timmar i sträck) med varandra i flera dagar, och det plötsligt slutar så har du anledning att tycka det är konstigt.

Om ni har skrivit så mycket med varandra borde personen inte glömma att nämna att hen är upptagen och kan inte svara så mycket idag.  Tyvärr också är det inte bra att börja en kontakt med någon genom att skriva och svara direkt i fleras dagar i flera timmar. Det är lätt att den ena tappar intresset om ni bara klickar direkt och  man behöver inte ens undra vad den andra gör. Om ni har skrivit flitigt i timmar i sträck i flera dagar och personen inte har svarat på 2 dagar så tycker jag du kan släppa det och vänta om personen svarar till slut. Du behöver inte skriva “hallå?? varför svarar du inte”. Det är upp till den andra att förklara sig.

Har ni gått på dejt och ni inte skriver någonting till varandra efter så är det konstigt.

Det är lika med pinsam tystnad. Någon borde skriva efter första dejten i alla fall någonting om att det var kul och träffas. Om du skriver och inte får något svar i alla fall dagen efter så tyckte förmodligen inte personen att ni klickade.

Har du skrivit flera meddelanden i streck i flera dagar så vill personen förmodligen inte prata med dig.

Och varje sms du skickar gör förmodligen det värre. Den andra kan bli arg, irriterad. Kanske skickade du ett sms och personen tänkte att svara men sen så skrev du ett till, och ett till, alldeles för snabbt (kallat spam) och det kan göra en frustrerad och tappa intresset. Var inte desperat.

Om du har skickat sms kanske personen har sett det men är upptagen.

Det är större chans att personen tar tid att svara om ditt meddelande är intressant. Skriver du bara “hej”, och inget mer så kanske han eller hon prioriterar att fortsätta med sin dag. Skriv därför mer intressanta meddelanden och svara inte för fort. Om du svarar för fort kan det gör att personen blir stressad och slutar svara dig för att han eller hon måste helt enkelt jobba eller något.

Bara för att du fick hennes eller hans telefonnummer betyder inte att du lyckats…Ibland kan att ge bort sitt telefonnummer vara en strategi för att bli av med dig för tillfället. Hon kanske till och med gav dig ett ogiltigt telefonnummer. Ibland väntar tjejer i alla fall med att svara för att testa om du är seriös nog. De tänker något i stil med att om du kan vänta på hennes svar så kan hon i alla fall se hur du reagerar och hur mycket du vill träffa just henne.